Φίλτρο επεξεργασίας νερού

ο μεγάλος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε από τα εμφιαλωμένα νερά

Εκατομμύρια μπουκάλια κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος δείχνει ότι το ένα στα δέκα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να αποδειχθεί δηλητήριο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να μεταφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό ψευδομονάδες, κολοβακτηρίδια και ολόκληρες αποικίες μικροοργανισμών οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν από λοιμώξεις του ουροποιητικού και του αναπνευστικού ως γαστρεντερίτιδες ή άλλα προβλήματα υγείας.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε μάλιστα ότι μπορεί να περιέχονται μικροπλαστικά σωματίδια τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας, ωστόσο στη χώρα μας ανάλογοι έλεγχοι δεν γίνονται.
Οι ειδικοί λένε ότι κάποια μικροπροβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών ίσως οφείλονται στο νερό, ενώ σε χώρους με μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού το καλοκαίρι τα προβλήματα υγείας μπορεί να είναι αρκετά σοβαρότερα, καθώς στα μπουκάλια μπορεί να αναπτυχθούν επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.

Πως θα εντοπίσετε τα ύποπτα μπουκάλια

Πρακτικά ο καταναλωτής δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κανένα μπουκάλι. Αυτό καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος έκθεσης του νερού για πολλές ώρες στον ήλιο κατά τη μεταφορά του από το εργοστάσιο εμφιάλωσης στον τόπο πώλησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό πρέπει να μεταφέρεται και να φυλάσσεται σε χώρους με θερμοκρασία το πολύ ως 18 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι η μεταφορά του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πρακτικά αδύνατο, ωστόσο ο μεγαλύτερος όγκος μετακινείται αυτούς τους μήνες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα.

Το νερό πρέπει να αποθηκεύεται στη σκιά. Αυτό επίσης δεν συμβαίνει ούτε στους χώρους των πρατηρίων, ούτε και στους χώρους πώλησης. Μάλιστα ακόμη και σε μεγάλα καταστήματα με χώρους αποθήκευσης οι θερμοκρασίες είναι πολύ μεγαλύτερες από 18 βαθμούς με αποτέλεσμα οι μικροοργανισμοί που μπορεί να έχουν περάσει στο μπουκάλι κατά την εμφιάλωση να αναπτύσσονται και να γίνονται επικίνδυνοι.

Σε κάθε περίπτωση συστήνεται στους καταναλωτές να μην αγοράζουν νερό από σημεία πώλησης όπου εμφανώς η αποθήκευση δεν είναι κατάλληλη, όπως από μικρά καταστήματα όπου η αποθήκευση γίνεται σε υπαίθριους χώρους.

Τι πρέπει να προσέξετε
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι καταναλωτές στην ετικέτα του νερού. Η διάρκεια κατανάλωσης δεν πρέπει να έχει παρέλθει. Το μπουκάλι πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφει πηγή προέλευσης, εταιρεία εμφιάλωσης, χημική ανάλυση και πιθανή κατεργασία και παρτίδα παραγωγής.
Στα SOS για την καλή υγεία είναι και οι χρυσοί κανόνες:
– Μην δέχεστε να καταναλώσετε εμφιαλωμένο νερό που δεν σας σερβίρεται σφραγισμένο.
– Μην πίνετε από το μπουκάλι.
– Μην χρησιμοποιείται το μπουκάλι για να βάλετε νερό βρύσης.
– Αν δεν μπορείτε να βάλετε το νερό στο ψυγείο, πρέπει να είναι μακρυά από τον Ήλιο και σε δροσερό μέρος.

 

 
 
 
 
 

Πιστοποιημένο με τα διεθνή πρότυπα To σύστημα επεξεργασίας νερού πωλείται με ή χωρίς τα μπουκάλια σε εταιρίες και γραφεία!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πρότυπο NSF/ANSI 401, NSF/ANSI 42, NSF/ANSI 53 και NSF/ANSI 55.

WQA (Water Aquality Association)

Κρατήστε επαφή

Ερευνήστε την πρόταση Aquality με τη βοήθεια των συνεργατών μας και συμμετέχετε σε μια παγκόσμια τάση σαν επαγγελματίας που πραγματικά νοιάζεται για τον καταναλωτή και την επιχείρησή του.

 

Επικοινωνία

Γιάννης Δεληγιάννης

Ξηρομέρου 8, 15236 Πεντέλη

+30 6944 944162

Skype:aquality.gr

info@aquality.gr

FacebookTwitterG+LinkedinPinterest

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να σας δώσει την καλύτερη online εμπειρία.     ΣΥΜΦΩΝΩ !