Φίλτρο επεξεργασίας νερού

ρομποτικό "χέλι" που "κυνηγά" την μόλυνση στο νερό

Envirobot είναι το όνομα ενός ρομποτικού χελιού που αναπτύσσουν ερευνητές του EPFL στην Ελβετία, το οποίο μπορεί να κινείται σε μολυσμένα ύδατα για να εντοπίζει την πηγή της μόλυνσης.

To ρομπότ είναι εξοπλισμένο με χημικούς, βιολογικούς κ.ά. αισθητήρες και μπορεί να κινείται στο νερό χωρίς να προκαλεί αναστάτωση στους υδρόβιους οργανισμούς ή να ανασηκώνει λάσπη. Το κάθε κομμάτι του έχει ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ. Εάν το ένα σταματήσει να λειτουργεί, είναι εύκολη η γρήγορη αντικατάστασή του.

«Είναι ένα σώμα που μπορεί να αλλάξει μορφή…δημιουργώντας αυτού του είδους την κίνηση κολύμβησης που είναι χαρακτηριστική των χελιών και των σμερνών, και αυτό είναι που κάνει το ρομπότ να κινείται στο νερό- μόνο η ταλάντωση, δεν υπάρχουν προπέλες ή άλλου είδους ενεργοποιητές» λέει στο Reuters o Αλεσάντρο Κρέσπι, ερευνητής βιορομποτικής του EPFL.

«Το Envirobot είναι πολύ μικρό, οπότε ένα και μόνο άτομο μπορεί να το μεταφέρει στη λίμνη, να το ρίξει στο νερό…να πάρει δείγματα και να επεξεργαστεί τα δεδομένα επί τόπου ή αργότερα σε εργαστήριο. Οπότε από αυτή την άποψη δεν υπάρχει ανάγκη να μεταφέρουμε τα εργαλεία του εργαστηρίου στη λίμνη, ή να παίρνουμε δείγματα και να τα πηγαίνουμε πίσω στο εργαστήριο για επεξεργασία» συμπληρώνει ο Μπεζάντ Μπαγιάτ, επίσης ερευνητής βιορομποτικής του EPFL.

Οι αισθητήρες υποδεικνύουν εάν υπάρχει μόλυνση και διαπιστώνουν την τοξικότητα του νερού. Οι ερευνητές ελπίζουν πως μια ημέρα θα είναι δυνατός ο εντοπισμός βαρέων μετάλλων όπως ο υδράργυρος και άλλα στοιχεία.

Σε εξέλιξη είναι δοκιμές του Envirobot στη Λίμνη της Γενεύης.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Πιστοποιημένο με τα διεθνή πρότυπα To σύστημα επεξεργασίας νερού πωλείται με ή χωρίς τα μπουκάλια σε εταιρίες και γραφεία!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πρότυπο NSF/ANSI 401, NSF/ANSI 42, NSF/ANSI 53 και NSF/ANSI 55.

WQA (Water Aquality Association)

Κρατήστε επαφή

Ερευνήστε την πρόταση Aquality με τη βοήθεια των συνεργατών μας και συμμετέχετε σε μια παγκόσμια τάση σαν επαγγελματίας που πραγματικά νοιάζεται για τον καταναλωτή και την επιχείρησή του.

 

Επικοινωνία

Γιάννης Δεληγιάννης

Ξηρομέρου 8, 15236 Πεντέλη

+30 6944 944162

Skype:aquality.gr

info@aquality.gr

FacebookTwitterG+LinkedinPinterest

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να σας δώσει την καλύτερη online εμπειρία.     ΣΥΜΦΩΝΩ !