Φίλτρο επεξεργασίας νερού

"τηθύς": η συσκευή που ανιχνεύει τον μόλυβδο στο νερό, από 11 χρονη εφευρέτη

Το πρώτο βραβείο του 2017 Discovery Education 3M Young Scientist Challenge κέρδισε η 11χρονη Τζιτανζάλι Ράο στις ΗΠΑ χάρη στην «Τηθύ» (Tethys): Μια συσκευή η οποία εντοπίζει μόλυβδο στο νερό.

«Η Τηθύς, η αρχαία Ελληνίδα θεά (για την ακρίβεια, Τιτανίδα) του γλυκού νερού, είναι ένα εργαλείο εντοπισμού μολύβδου. Πρώτα βάζεις στο νερό που θέλεις να δοκιμάσεις ένα αναλώσιμο δοχείο, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί στη βασική συσκευή...μετά απλά βάζεις μπροστά μια εφαρμογή στο κινητό σου και ελέγχεις ποια είναι η κατάσταση, και φαίνεται αν το νερό στο δοχείο είναι ασφαλές. Οπότε είναι πολύ απλό, μια διαδικασία περίπου 10-15 δευτερολέπτων» είπε στο Reuters η «Κορυφαία Νεαρή Επιστήμονας της Αμερικής».

Η 11χρονη είχε επηρεαστεί από την καταστροφή στο Φλιντ του Μίσιγκαν, όταν η πόλη άρχισε να χρησιμοποιεί τον ποταμό Φλιντ για την ύδρευσή της το 2014, με αποτέλεσμα να προκύψει μια κρίση που σηματοδοτήθηκε από μια επιδημία νόσου των Λεγεωνάριων, τουλάχιστον 12 θανάτους και επικίνδυνα υψηλά επίπεδα μολύβδου σε παιδιά. «Επηρεάστηκα πάρα πολύ από το Φλιντ του Μίτσιγκαν, εξαιτίας του πλήθους των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από τον μόλυβδο στο νερό. Και συνειδητοποίησα επίσης ότι δεν ήταν μόνο το Φλιντ του Μίσιγκαν, και υπήρχαν πάνω από 5.000 συστήματα ύδατος μόνο στις ΗΠΑ. Στην αρχή της τελικής μου παρουσίασης, μίλησα για ένα αγοράκι, τον Οπεμίπο, είναι 10 χρονών και ζει στο Φλιντ του Μίσιγκαν. Και έχει 1% υψηλότερα επίπεδα μολύβδου στο αίμα του. Και είναι ανάμεσα στους χιλιάδες ενήλικους και παιδιά που έχουν εκτεθεί στις βλαβερές επιπτώσεις του μολύβδου στο νερό» πρόσθεσε η 11χρονη εφευρέτης, η οποία χρειάστηκε 5 μήνες για να φτιάξει την «Τηθύ».

«Τις πρώτες φορές που έκανα τα πειράματα και τις δοκιμές μου, απέτυχα τόσες πολλές φορές και ήταν εκνευριστικό, αλλά ήξερα ότι ήταν απλά μια εμπειρία από την οποία μάθαινα, και θα μπορούσα σίγουρα να αναπτύξω περισσότερο τη συσκευή μου κάνοντας ακόμα πιο πολλές δοκιμές και παίρνοντας συμβουλές από τον μέντορά μου. Οπότε μη φοβάστε ποτέ να δοκιμάζετε» είπε η Ράο, η οποία κέρδισε, πέρα από την πρώτη θέση, και ένα βραβείο 25.000 δολαρίων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Πιστοποιημένο με τα διεθνή πρότυπα To σύστημα επεξεργασίας νερού πωλείται με ή χωρίς τα μπουκάλια σε εταιρίες και γραφεία!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πρότυπο NSF/ANSI 401, NSF/ANSI 42, NSF/ANSI 53 και NSF/ANSI 55.

WQA (Water Aquality Association)

Κρατήστε επαφή

Ερευνήστε την πρόταση Aquality με τη βοήθεια των συνεργατών μας και συμμετέχετε σε μια παγκόσμια τάση σαν επαγγελματίας που πραγματικά νοιάζεται για τον καταναλωτή και την επιχείρησή του.

 

Επικοινωνία

Γιάννης Δεληγιάννης

Ξηρομέρου 8, 15236 Πεντέλη

+30 6944 944162

Skype:aquality.gr

info@aquality.gr

FacebookTwitterG+LinkedinPinterest

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να σας δώσει την καλύτερη online εμπειρία.     ΣΥΜΦΩΝΩ !