Φίλτρο επεξεργασίας νερού

9 σοκαριστικοί κίνδυνοι που κρύβει το εμφιαλωμένο νερό

Όλοι έχουμε πιει εμφιαλωμένο νερό από πλαστικό μπουκάλι αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τους κινδύνους. Πράγματι, το να πίνουμε νερό από μπουκάλι έχει πλέον γίνει τρόπος ζωής για πολλούς ανθρώπους. Πολλοί συχνά φοβούνται το νερό της βρύσης και θεωρούν πως είναι ασφαλές το εμφιαλωμένο.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν θα πρέπει να κατ…

Όλοι έχουμε πιει εμφιαλωμένο νερό από πλαστικό μπουκάλι αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τους κινδύνους. Πράγματι, το να πίνουμε νερό από μπουκάλι έχει πλέον γίνει τρόπος ζωής για πολλούς ανθρώπους. Πολλοί συχνά φοβούνται το νερό της βρύσης και θεωρούν πως είναι ασφαλές το εμφιαλωμένο.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε το εμφιαλωμένο νερό. Δείτε παρακάτω μερικούς από τους κινδύνους:

#1: Τα πλαστικά μπουκάλια απελευθερώνουν χημικά

Τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να μένουν στον ήλιο. Το πλαστικό μπορεί ακόμα και να λιώσει αν κάνει πολύ ζέστη. Το χειρότερο είναι πως εάν ζεσταθεί, απελευθερώνει χημικά που δρουν σαν ορμόνες και επηρεάζουν το σώμα με πολλούς τρόπους.

#2: Πολλά από τα εμφιαλωμένα μπουκάλια περιέχουν νερό βρύσης

Οι διαφημίσεις μας θέλουν να πιστεύουμε πως το εμφιαλωμένο νερό πηγάζει από παραδεισένιες πηγές που έχουν ιαματικές ιδιότητες. Η αλήθεια είναι όμως πως παρασκευάζονται σε εργοστάσια. Σήμερα, υπολογίζεται πως το 25% του εμφιαλωμένο νερού που πωλείται προέρχεται από την βρύση.

#3: Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλές από το νερό βρύσης

Το νερό της βρύσης πρέπει να πληρεί πολλές προδιαγραφές, αλλά αυτό δεν ισχύει και για το εμφιαλωμένο. Έτσι, είναι αρκετά πιθανό να περιέχει επικίνδυνα χημικά.

#4: Το εμφιαλωμένο νερό δεν έχει αποδεδειγμένα οφέλη.

Πολλοί ανησυχούν για το νερό της βρύσης αλλά θεωρούν το εμφιαλωμένο νερό ασφαλές. Ωστόσο, αυτή η άποψη είναι πολύ λάθος. Δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να δείχνει πως το εμφιαλωμένο νερό είναι ανώτερο.

#5: Η παραγωγή μπουκαλιών επηρεάζει το περιβάλλον

Η υψηλή ζήτηση για εμφιαλωμένο νερό σημαίνει πως 17 εκατομμύρια βαρέλια χρειάζονται κάθε χρόνο για να καλυφτούν οι ανάγκες για πλαστικό.

#6: Οι χωματερές είναι γεμάτες με μπουκάλια νερού

Πάνω από 2 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια καταλήγουν στις χωματερές των ΗΠΑ κάθε χρόνο και μόνο 1 στα 5 θα ανακυκλωθεί.

#7: Το εμφιαλωμένο νερό είναι ακριβό

Το νερό της βρύσης δεν είναι δωρεάν αλλά είναι πολύ φτηνότερο σε σχέση με το εμφιαλωμένο. Οπότε γιατί να πληρώνεις για κάτι που είναι δωρεάν;

#8: Η παραγωγή των εμφιαλωμένων νερών σπαταλάει πολλούς τόνους νερού

Όπως και για κάθε πράγμα στον κόσμο, το πλαστικό χρειάζεται νερό για να παραχθεί. Ακούγεται λίγο παράξενο αλλά κάθε μπουκάλι χρειάζεται περισσότερο νερό από ότι περιέχει για να παραχθεί. Υπολογίζεται πως χρειάζεται περίπου 6 με 7 μπουκάλια νερό για να φτιαχτεί ένα πλαστικό μπουκάλι.

#9: Το νερό της βρύσης είναι απολύτως ασφαλές

Το νερό της βρύσης περνάει από πολλούς ελέγχους μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας, οπότε δεν υπάρχει κάτι να φοβόμαστε.

Εσείς πίνετε το νερό της βρύσης;

Πιστοποιημένο με τα διεθνή πρότυπα To σύστημα επεξεργασίας νερού πωλείται με ή χωρίς τα μπουκάλια σε εταιρίες και γραφεία!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πρότυπο NSF/ANSI 401, NSF/ANSI 42, NSF/ANSI 53 και NSF/ANSI 55.

WQA (Water Aquality Association)

Κρατήστε επαφή

Ερευνήστε την πρόταση Aquality με τη βοήθεια των συνεργατών μας και συμμετέχετε σε μια παγκόσμια τάση σαν επαγγελματίας που πραγματικά νοιάζεται για τον καταναλωτή και την επιχείρησή του.

 

Επικοινωνία

Γιάννης Δεληγιάννης

Ξηρομέρου 8, 15236 Πεντέλη

+30 6944 944162

Skype:aquality.gr

info@aquality.gr

FacebookTwitterG+LinkedinPinterest

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να σας δώσει την καλύτερη online εμπειρία.     ΣΥΜΦΩΝΩ !