Φίλτρο επεξεργασίας νερού

τελικά πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

 

Κάποιοι λένε ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό, άλλοι πως χρειάζονται σίγουρα δύο λίτρα και άλλοι κάτι παραπάνω.

H Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ συστήνει πάντως για τους άνδρες να καταναλώνουν 3,7 λίτρα νερό την ημέρα και για τις γυναίκες 2,7 λίτρα. Αυτό, όμως, σε γενικές γραμμές, καθώς οι ανάγκες του καθενός για νερό είναι ιδιαίτερες.

 

 

Ενας πολύ εύκολος τρόπος να υπολογίσετε πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα είναι να διαιρέσετε το βάρος σας με τον αριθμό 30. Αν για παράδειγμα, είστε 60 κιλά, πρέπει να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα, ενώ αν είστε 80 κιλά, πρέπει να πίνετε 2,6 λίτρα, την ημέρα.

Γιατί όμως πρέπει να είμαστε πάντα καλά ενυδατωμένοι; 

Διαβάστε παρακάτω τι συμβαίνει στο σώμα, σε διάφορες περιστάσεις, όταν είστε ενυδατωμένοι και τι όταν είστε αφυδατωμένοι και θα πειστείτε ότι θα πρέπει να βάλετε το νερό στην καθημερινότητά σας, ακόμη πιο πολύ: 

  • Στη διατήρηση βάρους

Ενυδατωμένος: Σε βοηθά να ελέγχεις την πρόσληψη θερμίδων και να ελέγχεις το βάρος σου
Αφυδατωμένος: Συχνά μπερδεύει τον οργανισμό, δημιουργεί αίσθημα πείνας και σε κάνει να τρως περισσότερο φαγητό. Και άρα να καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες. 

  • Στην άσκηση

Ενυδατωμένος: Βοηθά στις αρθρώσεις και σε κρατά καθώς κάνεις άσκηση. 
Αφυδατωμένος: Μπορεί να νιώθεις μεγαλύτερη εξάντληση μετά την άσκηση και μερικές φορές σ σε κάνει να μην μπορείς να συνεχίσεις καν.   • Στη μνήμη και στη διάθεση

  • Ενυδατωμένος: Σε κάνει πιο προσεκτικό και βελτιώνει τη μνήμη και τη διάθεση
    Αφυδατωμένος: Μπορεί να σε κάνει να μην μπορείς να συγκεντρωθείς, να δημιουργήσει προβλήματα με τη μνήμη σου και να σου δημιουργεί σύγχυση και άγχος.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Πιστοποιημένο με τα διεθνή πρότυπα To σύστημα επεξεργασίας νερού πωλείται με ή χωρίς τα μπουκάλια σε εταιρίες και γραφεία!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πρότυπο NSF/ANSI 401, NSF/ANSI 42, NSF/ANSI 53 και NSF/ANSI 55.

WQA (Water Aquality Association)

Κρατήστε επαφή

Ερευνήστε την πρόταση Aquality με τη βοήθεια των συνεργατών μας και συμμετέχετε σε μια παγκόσμια τάση σαν επαγγελματίας που πραγματικά νοιάζεται για τον καταναλωτή και την επιχείρησή του.

 

Επικοινωνία

Γιάννης Δεληγιάννης

Ξηρομέρου 8, 15236 Πεντέλη

+30 6944 944162

Skype:aquality.gr

info@aquality.gr

FacebookTwitterG+LinkedinPinterest

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να σας δώσει την καλύτερη online εμπειρία.     ΣΥΜΦΩΝΩ !