Φίλτρο επεξεργασίας νερού

ο αγώνας για το νερό παραμένει επίκαιρος

Τρία χρόνια από το δημοψήφισμα για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ανήμερα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, οι φορείς της Θεσσαλονίκης, που είχαν πρωτοστατήσει στο κίνημα επιβεβαίωσαν χθες τη διάθεσή τους για αγώνα για την εξαίρεση της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο.

Ή αλλιώς, όπως είπε ο Νίκος Καμπούρης από την κίνηση «SOSτε το νερό», «καλούμαστε να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό», παρότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πολιτική της επαναδημοτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης συνεχίζεται και οι πολυεθνικές διώχνονται από την ίδια τους την πατρίδα».

Δίπλα του ήταν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία αλλά και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για να θυμίσουν ότι 213.000 πολίτες έχουν ήδη αντιταχθεί στην ιδιωτικοποίηση του νερού που είναι, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, «δημόσιο αγαθό και πρέπει να μείνει σε δημόσιο έλεγχο, δεν πρέπει να εμπορευματοποιείται».

Τώρα όπως και τότε

»Η Αυτοδιοίκηση έχει την ίδια σταθερή θέση στο θέμα με αυτήν που είχε πριν από τρία χρόνια, όταν έγινε το δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση είναι αυτή που άλλαξε θέση».

Και όπως διευκρίνισε, σύσσωμοι οι δήμοι της περιοχής διατηρούν την ίδια θέση «γιατί δεν υπάρχει κανένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ της πώλησης, που να αποδεικνύει ότι ο καταναλωτής θα έχει καλύτερο, φτηνότερο νερό και καλύτερες υπηρεσίες».

Κι επειδή ήταν προετοιμασμένος για τα σχόλια που θα ακολουθούσαν, αφού ο ίδιος δεν έχει την ίδια άποψη για την ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών της πόλης, διευκρίνισε πως «το νερό δεν είναι αστικές συγκοινωνίες».

Κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών και ο πρόεδρος της ΣΕΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, ο οποίος τόνισε πως δεν υπήρξε καμία κυβερνητική δράση για την αποτροπή πώλησης του 23% της εταιρείας, κι αν κάτι σταμάτησε την ιδιωτικοποίηση ήταν η απόφαση του ΣτΕ (1906/2014).

Γι’ αυτό και το σωματείο έχει προσφύγει κατά της ένταξης της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο και η υπόθεση θα συζητηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η αξία του 23% με βάση την αξία της μετοχής υπολογίζεται στα 30 με 35 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που η εταιρεία έχει 14 εκατομμύρια ετήσια κέρδη και 50 εκατομμύρια αποθεματικά.

Πιστοποιημένο με τα διεθνή πρότυπα To σύστημα επεξεργασίας νερού πωλείται με ή χωρίς τα μπουκάλια σε εταιρίες και γραφεία!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πρότυπο NSF/ANSI 401, NSF/ANSI 42, NSF/ANSI 53 και NSF/ANSI 55.

WQA (Water Aquality Association)

Κρατήστε επαφή

Ερευνήστε την πρόταση Aquality με τη βοήθεια των συνεργατών μας και συμμετέχετε σε μια παγκόσμια τάση σαν επαγγελματίας που πραγματικά νοιάζεται για τον καταναλωτή και την επιχείρησή του.

 

Επικοινωνία

Γιάννης Δεληγιάννης

Ξηρομέρου 8, 15236 Πεντέλη

+30 6944 944162

Skype:aquality.gr

info@aquality.gr

FacebookTwitterG+LinkedinPinterest

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να σας δώσει την καλύτερη online εμπειρία.     ΣΥΜΦΩΝΩ !